dimecres, 1 de juliol del 2015

El niu del picot garser gros

A tocar d'una petita riera, en una obaga fresca, una parella de picots garsers grossos tira endavant una nova generació.


La parella aprofita els troncs llargs i forts d'un petit bosquet de cedres, provinent d'un mas d'altres temps. El tronc ja té tres forats i és que a la espècie li agrada niar al mateix arbre any a any, sempre que la cria vagi bé. 
El silenci del lloc només és interromput pels crits de les guineus al març, pels lladrucs del cabirol a l'estiu, pels renills de les cries de senglar al juny i, com no, pels cants dels ocells durant la primavera. Cargolets, tallarols de casquet, oriols, merles, pinsans comuns i pit-rojos, són els millors cantadors de vora el niu. De fet, fixant-s'hi, tots ells es poden sentir en el vídeo que us penjaré a continuació.

El vídeo incorpora gravacions de quatre dies, tots gravats durant el mes de juny (dia 1, 15, 22 i 29). S'hi poden veure, doncs, gairebé tots els estadis de la nidificació del picot; ocells covant i pollets de diferents edats. En els canvis de dia, apareix la data a dalt a l'esquerra.. Les gravacions s'han fet amb l'ajuda d'un hide permanent, garantint la tranquil·litat dels ocells.
Si voleu, pugeu volum i qualitat per veure'l millor. No us el perdeu!







3 comentaris:

  1. Molt bo el video! Nivell National Geographic! Tens un hide portàtil?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vale...no havia llegit que és permanent...xD

      Elimina
    2. Gràcies Pancho!
      Amb hide permanent em referia a que era fixe durant tot el mes, però si que es pot moure (encara que és ben incòmode). És un hide gran dels que vénen al decathlon per caça. Tret del seu pes i la seva maniobrabilitat limitada, la veritat és que amb els ocells funciona de meravella. A més hi caben dos persones dretes i les municions d'aigua, menjar, tabac i multimèdia, que es necessitin per aguantar unes hores allà dins ;)

      Salut!

      Elimina