Aquest any tot i la pràctica absència de fred, al jardí: els lluers han resultat ser igual o més abundants que en d'altres anys (entre 50 i 100 diaris), les mallerengues blaves han augmentat respecte anys anteriors, les mallerengues carboneres han disminuït, els pardals xarrecs ens han visitat en nombre escàs, els pinsans han mantingut el seu nombre mitjà, els verdums han augmentat, s'ha vist menys mallerengues emplomallades que de costum i els pica-soques blaus han mantingut un nombre estable en relació a temporades passades. Presència també de pit-roig, picot garser petit, picot garser gros, picot verd, tallarol de casquet, tallarol capnegre, gafarró, gratapalles, etc. Absència de pardal de bardissa i mallerenga petita, presents en anys anteriors.
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Parus caeruleus
Sitta europaea
Sitta europaea
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Carduelis Chloris
Parus major
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Carduelis spinus
Una passada les fotos. Quina sort tenit això!!! Has notat més lluers al teu jardí aquest any, respecte anys anteriors? Ho dic perquè aquest hivern s'estan veient lluers per tot arreu.
ResponEliminaGràcies Pancho,
EliminaDoncs a dir veritat aquest any ha estat normal tirant a bó pels lluers al jardí, però res excepcional. L'any passat va ser millor (amb més fred).
Això de l'augment de cites dels spinus a Cat. s'hauria de mirar bé el per què, una hipòtesi podria ser que al no fer tant fred els ocells van fer més parada al país, en comptes de baixar d'una tirada a latituds més baixes.
Ho dic per què les informacions que arriben de moltes zones de la resta de la Península Ibèrica exposen un any pobre en lluers. Tot un misteri.
Salut!